ГоловнаСвіт

Сицилія пообіцяла туристам оплатити половину вартості авіаквитків після скасування карантину

В Італії шукають способи перезапуску туристичної галузі.

Сицилія пообіцяла туристам оплатити половину вартості авіаквитків після скасування карантину
Фото: EPA/UPG

Влада Сицилії оплатить туристам половину вартості авіаквитків, а також частину рахунку за готель в рамках стратегії з відновлення туризму на острові після закінчення пандемії коронавірусу, пише газета Daily Mail.

У матеріалі йдеться, що згідно з новою стратегією розвитку туризму на острові, влада регіону готова оплатити 50% вартості авіаквитків, а також кожну третю ніч в об'єкті розміщення.

Крім того, стверджується, що туристи отримають безкоштовні квитки в музеї і на місця археологічних розкопок. Ваучери з пропозиціями будуть доступні на сайті Visit Sicily.

Як зазначає газета, влада Сицилії готова витратити на цю програму 50 млн євро, тоді як за березень і квітень туріндустрія втратила близько 1 млрд євро.

В Італії 13% ВВП припадає на туризм, і країна вже шукає способи перезапуску галузі після поетапного виходу з карантину, запланованого на 4 травня. Серед заходів, запропонованих регіональними офісами з туризму - соціальне дистанціювання на пляжах.

Нагадаємо, Італія перебуває на другому місці за кількістю смертей пацієнтів з коронавірусом після США, і на третьому місці за кількістю інфікованих COVID-19.

За даними на 25 квітня, в Італії зареєстровано понад 192 тис. випадків зараження коронавірусом, 26 тис. осіб померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram