ГоловнаСвіт

Британський прем'єр, який перехворів на коронавірус, повернеться до роботи в понеділок

Від Джонсона очікують стратегії виходу з кризи.

Британський прем'єр, який перехворів на коронавірус, повернеться до роботи в понеділок
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який перехворів на коронавірус, у понеділок повернеться до виконання своїх обов'язків, повідомляє Telegraph.

Урядовців попросили підготуватися до того, що прем'єр повернеться до роботи на початку наступного тижня, але остаточне рішення залежатиме від стану Джонсона, підкреслюють джерела видання на Даунінг-стріт.

"Він повернеться в критичний момент, коли в країні вже більш ніж місяць діє локдаун, і міністри сподіваються, що він додасть імпульсу роботі над стратегією виходу з кризи", - пише газета.

Міністри кабінету хвилюються, що тривалі карантинні заходи можуть призвести до краху десятків тисяч компаній і завдати непоправної шкоди економіці, підкреслюють у Telegraph.

Джонсон перехворів на коронавірус і провів три дні у відділенні реанімації лондонської лікарні Сент-Томас.12 квітня його виписали. Останні 12 днів він провів у заміській резиденції Чекерс, беручи участь у відеоконференціях з урядовцями. У середу він поговорив телефоном з королевою Британії Єлизаветою II.

Поки прем'єр був у лікарні, його функції виконував міністр закордонних справ Домінік Рааб. У щоденних брифінгах про ситуацію з коронавірусом брали участь і інші міністри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram