ГоловнаСвіт

Меркель розкритикувала деякі регіони Німеччини за ослаблення карантину

"Ця пандемія - виклик для демократії, бо вона обмежує саме те, що є нашими екзистенційними правами і потребами".

Меркель розкритикувала деякі регіони Німеччини за ослаблення карантину
Ангела Меркель
Фото: Bundesregierung / Bergmann

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала громадян країни бути готовими до тривалих карантинних заходів через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“Нікому не подобається це чути, але правда в тому, що ми живемо не під час завершальної фази пандемії, а ще на її початковому етапі. Ми повинні будемо ще довго жити з цим вірусом", – підкреслила Меркель.

Канцлерка розкритикувала керівництво урядів деяких земель за поспішність у знятті карантинних заходів. Яких конкретно земельних політиків канцлерка мала на увазі, Меркель не уточнила.

Вона пояснила, що розуміє яке важкий вплив мають ці обмеження не тільки на громадян країни, а й на суспільство загалом. "Ця пандемія – виклик демократії, бо вона обмежує саме те, що є нашими екзистенційними правами й потребами", – додала канцлерка.

Меркель закликала не спокушатися зниженням зростання нових випадків зараження, збільшенням числа осіб, які одужали.

"Це лише проміжний успіх, який показує, що система охорони здоров'я Німеччини досі тримає удар", – підкреслила канцлерка.

Меркель також прокоментувала звинувачення, висловлені президентом США Дональдом Трампом на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я, і заявила про повну підтримку ВООЗ.

Нагадаємо, раніше Меркель попередила про загрозу другої хвилі коронавірусу після ослаблення карантину та закликала не послаблювати обмеження.

Після великодніх канікул у Німеччині почалося поетапне ослаблення карантину, – зокрема, було вирішено відкрити магазини з торговою площею до 800 кв. метрів. Обмеження щодо площі не поширюється на книжкові магазини, а також центри продажів велосипедів і автомобілів.

У Берліні, Бранденбурзі та Саксонії в школи повертаються учні випускних класів для підготовки та складання іспитів, а в низці земель поновлюються заняття в четвертих – випускних – класах початкових шкіл. У вишах дозволили проводити іспити, але бібліотеки, архіви та лабораторії вирішено відкрити тільки при дотриманні суворих санітарно-гігієнічних норм. У Саксонії відновили релігійні служби за участю не більше як 15 прихожан. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram