ГоловнаСвіт

"Мрія" доставить в Україну партію медтоварів з Китаю для боротьби з коронавірусом

Зустрічати літак буде київський аеропорт "Гостомель".

"Мрія" доставить в Україну партію медтоварів з Китаю для боротьби з коронавірусом
Архивное фото
Фото: facebook.com/ipobedonostseva

У четвер, 23 квітня, літак Ан-225 привезе до Києва з Китаю медичні засоби для боротьби з коронавірусом - захисні маски, рукавички, костюми.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Відзначається, що на момент публікації літак вже вилетів з китайського аеропорту "Тянцзінь" в казахстанське місто Алмати, де матиме проміжну зупинку для дозаправки. Зустрічати літак буде київський аеропорт "Гостомель".

Перший комерційний рейс був виконаний 14 квітня, доставивши 100 тонн медикаментів з Китаю до Польщі.

19 квітня "Мрія" приземлилася вже у французькому аеропорту "Париж-Ватрі", куди доставила 150 тонн медичного вантажу (також з Китаю).

Після цього в "Авіалініях Антонова" оголосили про те, що далі літак буде задіяний у перевезенні аналогічних вантажів для США. Сьогодні, 22 квітня, стало відомо, що для Штатів доставкою засобів боротьби з COVID-19 вже займаються Ан-124 "Руслан".

"22 квітня 2020 року літаки Ан124-100 "Руслан" авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов» - авіакомпанії "Авіалінії Антонова" - почали серію рейсів з доставки медичних засобів для боротьби з пандемією коронавірусу з Китаю в різні міста США, в тому числі в Орландо, Х'юстон, Вашингтон, Лос-Анджелес", - заявили в "Авіалініях Антонова".

Відзначається також, що "Мрія" приєднається до таких перевезень для США в травні.

Нагадаємо, 31 березня в аеропорт "Бориспіль" прибув третій літак з Китаю з 100 тис. ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram