ГоловнаПолітика

До "Борисполя" прибув третій літак з Китаю з 100 тис. ПЛР-тестів

Вантаж направлять у лікарні і лабораторії в усі регіони України.

Фото: facebook.com/ipobedonostseva

У Міжнародний аеропорт "Бориспіль" прибув літак, який доставив з Китаю в Україну ще 100 тис. високоточних ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу, 40 тис. окулярів багаторазового використання, медичні маски і обладнання для апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Фото: Офіс президента

В Офісі президента повідомляють, що після проходження всіх санітарних і митних процедур вантаж направлять в лікарні і лабораторії в усі регіони України.

"Засоби захисту також будуть передані військовим і працівникам Державної прикордонної служби. Крім того, медичні маски надійдуть в мережі аптек, щоб задовольнити попит населення", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/ipobedonostseva

Як зазначається, Офіс президента здійснював організацію доставки медичного вантажу для системи охорони здоров'я, а також сприяв ввезенню в Україну експрес-тестів і медичних засобів, закуплених вітчизняними підприємцями.

В ОП нагадали, що 30 березня в Україну прибув літак з Південної Кореї з 100 тис. ПЛР-тестів для виявлення COVID-19. Тест-системи доставили в інфекційні лабораторії всіх областей країни.

23 березня в Україну прибув перший літак з Китаю, який доставив два види тестів: для ПЛР і 250 тис. тестів для експрес-діагностики коронавірусу, а також медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram