ГоловнаПолітика

Єрмак назвав Лероса інструментом у руках ворогів команди Зеленського

У депутата нібито був особистий мотив для помсти.

Єрмак назвав Лероса інструментом у руках ворогів команди Зеленського
Фото: Lb.ua

Глава Офісу президента Андрій Ермак вважає, що публікація відео з його братом була спланованою акцією, пов’язаною з розглядом важливих законопроєктів у Верховній Раді.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

«Ви бачили, що там [у Верховній Раді] відбувалося. Ви розумієте, хто робив усе, щоби цього не сталося, робив усе, щоб Україна опинилася на межі дефолту, щоб Україна ніколи не прийняла дуже важливих для неї законів», – заявив Єрмак.

Крім того, він вважає, що в народного депутата Гео Лероса був особистий мотив, щоби стати інструментом у ворожих до України осіб. Депутат нібито лобіював призначення однієї людини на посаду заступника міністра, але Єрмак його заблокував.

«Цей пан називає себе Гео Лерос, але я хочу сказати його справжнє прізвище – Курехян Георг Багратович. Я вважаю, що він інструмент, який використовується людьми, які борються не тільки зі мною, але і з українською владою, командою президента. Я зупинив спробу цього пана обманом призначити на посаду заступника міністра в одному з міністерств людини з попередньої влади, яка працювала у Київській держадміністрації. Спочатку цю людину нам пропонували в КМДА, потім ця людина з’явилася в останньому рішенні Кабінету Міністрів пана Гончарука. Я зупинив це, і, безумовно, у пана Лероса після цього до мене відповідне ставлення», – сказав Єрмак.

Імені цієї людини він не назвав, але 3 березня, за день до відставки, Кабмін Гончарука намагався призначити заступником міністра інфраструктури Іллю Сагайдака, колишнього заступника глави КМДА Віталія Кличка.

Глава Офісу президента запропонував дочекатися висновків правоохоронних органів, які зараз розслідують «плівки Єрмака».

Нагадаємо, 29 березня Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака, веде переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь глава ОПУ Андрій Єрмак звернувся в СБУ і ДБР, щоби встановити походження відео.

Лерос водночас звернувся до НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram