ГоловнаСвіт

Трамп підписав другий пакет допомоги бізнесу і лікарням на $500 млрд

Запущена 7 квітня програма виявилася вкрай популярною, вже через кілька днів кошти закінчилися.

Трамп підписав другий пакет допомоги бізнесу і лікарням на $500 млрд
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав законопроєкт про додаткову допомогу малому бізнесу і медичним установам в розмірі 484 млрд доларів в умовах пандемії коронавірусу.

Напередодні Палата представників Конгресу США затвердила цей законопроєкт. "За" проголосували 388 законодавців, "проти" - 5. 21 квітня законопроєкт був одноголосно підтриманий Сенатом, передає Голос Америки.

"Велика частина виділених коштів буде направлена підприємствам малого бізнесу, які не отримали допомоги з минулого пакета. Демократи наполягли на тому, щоб частину грошей з нової Програми захисту заробітної плати з бюджетом 320 млрд доларів було виділено жінкам і компаніям, якими володіють представники меншин або люди, які не мають доступу до банків", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до програми, якщо компанія використовує отримані кошти для виплати зарплат співробітникам протягом наступних двох місяців, то витрати бере на себе уряд, і компанії не доведеться повертати гроші.

Запущена 7 квітня програма виявилася вкрай популярною, і вже через кілька днів кошти закінчилися.

За словами конгресмена-республіканця Кевіна Бреді, програма "допомагає приблизно 1,6 млн місцевих компаній, торкаючись 30 млн робочих місць в будівництві, роздрібній торгівлі, виробництві, охороні здоров'я, готельному бізнесі та сфері послуг".

У звіті Міністерства праці США, минулого тижня без роботи залишилися ще 4,4 млн американців. Всього за час карантину кількість безробітних зросла на 26 млн чоловік.

Демократи домагаються, щоб законопроєкт включав допомогу штатам і муніципалітетам, яку не вдалося включити в минулу ініціативу.

На момент підписання закону, за даними Університету Джонса Хопкінса, в США захворіли на коронавірус понад 870 тисяч осіб, понад 50 тисяч з них померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram