ГоловнаСвіт

На Мальті вперше від початку березня не виявили випадків зараження коронавірусом

На острові захворіли близько 450 осіб, четверо померли.

На Мальті вперше від початку березня не виявили випадків зараження коронавірусом
Крис Фирн
Фото: facebook.com/MaltaGov

Влада Мальти у неділю оголосила, що за останні 24 години на острові не виявили жодного нового випадку зараження коронавірусом. Це сталося вперше від початку березня, пише Times of Malta.

Перша людина захворіла на коронавірус не пізніш 7 березня. Відтоді загалом у країні виявили майже 450 випадків зараження і чотири летальні випадки.

Міністр охорони здоров'я Кріс Фірн заявив, що відсутність нових випадків заражень демонструє хорошу підготовку Мальти до епідемії разом із широким тестуванням, відстеженням контактів заражених осіб і карантином для людей з високим ризиком зараження.

"Ми завжди прагнули не допустити річки і цунамі випадків", - сказав він. 

Він додав, що в кінцевому підсумку успішне подолання епідемії залежить від жителів Мальти, які показали себе відповідальними та дисциплінованими. "Жертви останніх шести-семи тижнів окупилися", - сказав він.

При цьому на Мальті діють менш жорсткі обмеження, ніж у багатьох інших країнах. Там заборонено збиратися групами більш ніж троє людей. Школи, аеропорти і не важливі критично магазини закриті, але заводи й будівництва продовжують роботу, а пляжі відкриті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram