ГоловнаСвіт

Влада Уханя повідомила про відсутність у лікарнях пацієнтів з коронавірусом

Останній тяжкохворий пацієнт з COVID-19 видужав 25 квітня.

Влада Уханя повідомила про відсутність у лікарнях пацієнтів з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

У китайському місті Ухань, де почалася глобальна пандемія коронавірусу, в лікарнях не залишилося пацієнтів хворих на коронавірус. Про це повідомив у неділю представник охорони здоров'я, пише Reuters.

Вважається, що спалах вірусної пневмонії почався на ринку морепродуктів і птиці в Ухані, місті з населенням 11 мільйонів чоловік, звідки швидко поширився по всьому світу.

"До26 квітня число нових пацієнтів з коронавірусом в Ухані було на нулі завдяки спільним зусиллям міста та медичного персоналу з усієї країни", - заявив на брифінгу представник Національної комісії охорони здоров'я Мі Фен.

Згідно з офіційними даними, в місті зареєстровані 46 452 випадки COVID-19, що становить 56% від загального числа інфікованих в Китаї. В Ухані від коронавірусу померли 3869 осіб, або 84% від загального числа померлих в країні.

У кінці січня Ухань і провінція Хубей, де розташоване місто, були закриті, поїзди і літаки скасовані, а жителі не могли вільно пересуватися понад два місяці. Останній тяжкохворий пацієнт з COVID-19 в Ухані видужав 25 квітня.

Зараз зростання захворюваності на коронавірус фіксують в північно-східній прикордонній провінції Хейлунцзян, де спостерігалася велика кількість випадків імпорту COVID-19 з Росії.

Нагадаємо, низка країн звинуватила владу Китаю у брехні про вірус і заниженні показників інфікування і смертності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram