ГоловнаСвіт

США виділили Україні $9,1 млн на боротьбу з поширенням COVID-19

Глава українського МЗС подякував держсекретарю США за підтримку

США виділили Україні $9,1 млн на боротьбу з поширенням COVID-19
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував державному секретарю США Майку Помпео за надання Україні $9,1 млн на боротьбу з поширенням COVID-19.

Про це глава українського МЗС написав у твіттері.

"Готовність Америки очолити глобальні заходи для стримування вірусу воістину видатна. Я дякую моєму колезі держсекретарю Помпео за надання Україні 9,1 млн доларів на боротьбу з COVID-19. Це не тільки ще більше зміцнить наше стратегічне партнерство, а й залишиться в серцях українців", - написав він увечері 21 квітня.

Раніше посольство України в США повідомило, що Сполучені Штати розширять допомогу Україні у протидії пандемії COVID-19 до $9,1 млн. Допомога буде спрямована на підготовку лабораторних систем, виявлення фактів захворювання, технічну підтримку в питаннях реагування та інформування про ризики поширення COVID-19. Крім того, допомога сприятиме підтримці заходів профілактики та лікування хворих на COVID-19, забезпечення водопостачання, санітарії та гігієни для найбільш вразливих верств населення Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram