ГоловнаСвіт

У Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу, але необхідні доопрацювання

Також є ефективні ліки проти коронавірусу.

У Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу, але необхідні доопрацювання
Фото: Синьхуа Новости

У Китаї розробили вакцину, яка попередньо показала свою ефективність проти коронавірусу, проте вченим необхідно її доопрацювати і провести додаткові перевірки. Про це повідомив посол Китаю в РФ Чжан Ханьхуей, передає "Интерфакс". 

"У Китаї вже розробили вакцину, яка показує імунітет. Але це попередньо, потрібні подальші перевірки та доопрацювання", - сказав Ханьхуей на брифінгу в посольстві КНР у Москві.

Він також повідомив про знайдені ефективні ліки для лікування коронавірусу.

"Практика показує, що китайські ліки ефективні. У всіх випадках, коли застосовували ліки, не було жодного випадку ускладнення. Загальна ефективність китайських ліків показує понад 85%, в деяких випадках більш ніж 90%", - зазначив посол.

Ханьхуей розповів, що в Китаї знайшли старі ліки, що ефективно діють проти коронавірусу, це хлорохина фосфат (Chloroquine phosphate), який у Китаї кілька десятків років застосовують від малярії.

"Також є старі ліки радянського виробництва. Поки що ці два медичні засоби вважають найбільш ефективними. Найефективніші способи - європейська медицина в поєднанні з китайською", - зазначив посол.

Дипломат також додав, що пошук джерела вірусу триває, а версія про те, що "господарем" захворювання був кажан - перевіряють, але наразі це не підтверджено.

Нагадаємо, в Китаї кількість хворих на коронавірус COVID-19 з грудня минулого року сягає 77,150 тис. осіб, смертельний результат зафіксовано в 2,592 тис. випадків. Водночас більш ніж 24,7 тис. осіб одужали. У столиці Хубею місті Ухань також було зафіксовано 195 повторних випадків зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram