ГоловнаСвіт

У трьох пасажирів лайнера Diamond Princess, що повернулися в РФ, виявили коронавірус

Захворювання проходить у легкій формі, без виражених симптомів.

У трьох пасажирів лайнера Diamond Princess, що повернулися в РФ, виявили коронавірус
Фото: EPA/UPG

У трьох із восьми пасажирів лайнера Diamond Princess, що повернулися до Росії, було виявлено коронавірус COVID-19. Про це повідомила віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова, передає Интерфакс.

За її словами, "співвітчизники, які повернулися в Росію, почувають себе добре", а у тих, хто заразився коронавірусною інфекцією, захворювання проходить в легкій формі, без виражених симптомів і ускладнень.

Всі евакуйовані російські громадяни (а також особи, які здійснюють евакуацію) протягом 14 днів будуть перебувати під карантином у Казані в спеціалізованій установі. Їм повторно проведуть діагностику на наявність коронавірусу.

До сьогодні на території Росії було зафіксовано два випадки зараження коронавірусом. За даними Росспоживнагляду, обоє пацієнтів були вилікувані і 12 лютого виписалися зі стаціонару.

До 23 лютого у світі зафіксували майже 79 тисяч випадків зараження коронавірусом COVID-19.

Померли від інфекції 2462 пацієнти, тоді як кількість тих, хто одужав, становила 23 256 осіб.

Найбільшу кількість випадків зараження (76 934) на сьогодні зареєстровано в Китаї, де від легеневого захворювання, що викликає коронавірус, вже померли 2 442 пацієнти. Ще один осередок поширення вірусу з'явився в Південній Кореї. Там підтвердили понад 550 випадків захворювання. В Італії за два дні кількість хворих на коронавірус зросла до 79.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram