ГоловнаСвіт

В Ірані жертвами коронавірусу стали шість осіб

Хворобу могли привезти до країни робітники з Китаю.

В Ірані жертвами коронавірусу стали шість осіб
Фото: EPA/UPG

В Ірані внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 померли шість осіб, а всього зареєстровано 28 випадків. Інфекція потрапила до п'ятьох з 31 провінцій.

Про це пише "Радіо Свобода".

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що з десяти недавно зареєстрованих випадків два - у Тегерані, вісім у місті Кум, за 120 кілометрів на південь від Тегерана. За розпорядженням місцевих медичних установ, у Кумі тимчасово заборонено проводити релігійні зібрання.

Представник міністерства охорони здоров'я Ірану заявив 21 лютого, що, цілком імовірно, вірус був завезений у Кум робітниками з Китаю, які періодично виїжджають до Китаю і повертаються до Ірану. Китайські фахівці працюють у Кумі на будівництві сонячної електростанції.

Нагадаємо, що в Китаї, де і є первинний осередок поширення інфекції, від неї померли більше як 2300 осіб. Ще один осередок поширення вірусу з'явився в Південній Кореї, де за лютий число інфікованих значно зросло й загалом становило 346.

В Італії в суботу, 22 лютого, оголосили про перші дві жертви інфекції. Це двоє літніх людей, що жили в різних містах на півночі Італії. Десяткам тисячам жителів північних регіонів Італії місцева влада рекомендувала не виходити зі своїх будинків. Закрито школи й магазини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram