ГоловнаЕкономікаБізнес

Відчеплений у Брянську вагон поїзда "Київ-Москва" повернувся в Україну та пройшов подвійну санітарну обробку

Також прийнято рішення замінити весь знімний інвентар, серед іншого й матраци та подушки.

Відчеплений у Брянську вагон поїзда "Київ-Москва" повернувся в Україну та пройшов подвійну санітарну обробку
Фото: www.rusdialog.ru

Вагон поїзда "Київ-Москва", який 21 лютого відчепили в Брянську через підозру на коронавірус в однієї з пасажирок, пройшов подвійну санітарну обробку, незважаючи на те, що підозра не підтвердилась.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці"

"Не дивлячись на те, що тести на коронавірус були негативними, і той факт, що поїзд пройшов санітарну обробку на території РФ, Укрзалізниця з турботою про своїх пасажирів провела додаткову профілактичну обробку СЕС усіх вагонів поїзда", - сказано в заяві.

Також прийнято рішення замінити весь знімний інвентар, серед іншого й матраци, подушки й под.

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев також підтвердив, що всі пасажири з поїзда "Київ-Москва" були здорові.

"Усі здорові, включаючи китаянку [у якої підозрювали коронавірус]. Лікувальні заклади з Російською залізницею опрацьовують логістичні питання з метою відрядження всіх громадян за запланованим раніше маршрутом. Консули контролюють. Укрзалізниця підтверджує", - цитує Погорельцева Укрінформ.

Нагадаємо, 21 лютого в одному з вагонів поїзда з Києва до Москви їхала громадянка Китаю. Під час проходження українського кордону її попередили, що в Росії запроваджено заборону на в'їзд китайців. Жінка застереження проігнорувала й вирішила їхати далі.

Російські прикордонники її зняли з поїзда і скерували до інфекційної лікарні. Вагон з іншими пасажирами (11 українців, 6 росіян, 1 узбек, 1 канадець) і провідниками (2 українців) скерували на карантин.

Однак до вечора того самого дня стало відомо, що жодного коронавірусу в китаянки немає.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram