ГоловнаЕкономікаДержава

Турецька компанія Cengiz хоче відремонтувати дорогу "Нова Каховка - Маріуполь"

"Укравтодор" підписав відповідний меморандум з турецькою стороною.

Турецька компанія Cengiz хоче відремонтувати дорогу "Нова Каховка - Маріуполь"
Фото: ukravtodor.gov.ua

Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" підписало Меморандум про співпрацю з турецькою будівельною компанією Cengiz.

Про це повідомляється на сайті "Укравтодору".

Основний напрямок взаємодії - розвиток української частини міжнародного транспортного коридору Чорноморської економічної співпраці, а саме - маршруту Нова Каховка - Маріуполь.

"З 1 березня ми починаємо "Велике будівництво" по всій країні. У пріоритеті уряду - покрити Україну якісними дорогами. Тому ми завжди будемо підтримувати конструктивні ініціативи - серед яких, зокрема, і підписаний сьогодні Меморандум про співпрацю", - зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Планується проведення масштабних ремонтних робіт у трьох областях південного регіону України: Херсонській, Запорізькій та Донецькій. Орієнтовну вартість проєкту оцінюють в 9,1 млрд гривень.

"Меморандум про співпрацю фактично повертає нас до питання про оновлення ключової частини дороги M-14. Такі ініціативи прискорюють реалізацію нашої основної мети - масштабне оновлення українських доріг державного значення", - зазначив глава "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Він також нагадав про позитивний досвід Туреччини і турецьких компаній, який буде корисним для України. Компанія Cengiz працює на ринку ще з 1970-х років, серед її об'єктів - шість аеропортів (зокрема міжнародні аеропортів у Стамбулі та Кувейті), 12 дамб, понад 1200 км доріг.

"Маршрут Нова Каховка - Маріуполь - це основна транспортна артерія південного регіону країни у напрямку Захід - Схід і важливий маршрут для багатьох туристів, які прямують на курорти Азовського моря. Через недотримання міжремонтних термінів, дорожнє покриття вимагає відновлення на всій протяжності маршруту" - прокоментував представник правління компанії Cengiz Мохамед Ченгіз.

Нагадаємо, цього року в рамках проєкту "Велике будівництво" силами "Укравтодору" має  бути побудовано та відремонтовано 4 000 км доріг національного та міжнародного значення. Ще 2 500 км доріг місцевого значення будуть відремонтовані силами обласних адміністрацій. Це рекордна для України кількість кілометрів доріг, які будуть відремонтовані протягом одного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram