ГоловнаЕкономікаДержава

Заводи "Укрспирту" продаватимуть через Prozorro

Перші заводи "Укрспирту" повинні виставити на аукціон до 15 травня 2020 року.

Заводи "Укрспирту" продаватимуть через Prozorro
Фото: Тимофей Милованов\ФБ

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, що заводи "Укрспирту" продаватимуть через електронні аукціони "Prozorro.Продажі". Про це міністр написав у своєму фейсбуці.

"Фонд держмайна готує підприємства до продажу. Продає їх через аукціони на "ProZorro.Продажі", - написав він.

Милованов також зазначив, що приватизація спиртових заводів почалася відучора, її план затверджував профільний комітет Ради. Першими продадуть заводи, які мають усі зареєстровані активи, а також майно.

"Галузь повинна стати приватною, як у всьому світі. Наша задача - забезпечити прозорість. Ми це вже робимо", - заявив Милованов.

Перші заводи "Укрспирту" повинні виставити на аукціон до 15 травня 2020 року.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Зеленський підписав свій законопроєкт, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Закон передбачає, що виробляти спирт зможе будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен бути обладнаний цілодобовими системами відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції, а їх відключення буде підставою для відкликання ліцензії. Зараз спирт легально виробляють тільки заводи ДП "Укрспирт".

Наприкінці січня в Міністерстві економіки повідомляли, що з 35 заводів концерну "Укрспирт" 20 підприємств не можуть виготовляти спирт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram