ГоловнаЕкономікаДержава

Колишні члени наглядової ради Ощадбанку виграли суд проти НБУ

Нацбанк подаватиме апеляційну скаргу.

Колишні члени наглядової ради Ощадбанку виграли суд проти НБУ
Фото: пресс-служба НБУ

Окружний адміністративний суд Києва за два дні виніс три рішення у спорі Національного банку України з колишніми головою та членами наглядової ради Ощадбанку.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

Так, суд 18-19 лютого задовольнив позовні заяви колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевка Аджунера, а також колишніх членів наглядової ради Дмитра Власова й Олексія Рєзнікова.

"Національний банк не погоджується з рішеннями суду, адже вкотре суди беруть на себе функції НБУ. Узгодження керівників банків, у тому числі членів наглядових рад - є винятково компетенцією Національного банку відповідно до статті 42 Закону України "Про банки і банківську діяльність", - прокоментували рішення в НБУ.

Національний банк має намір подати апеляційні скарги на рішення ОАСК.

"Під час розгляду кандидатур Аджунера, Власова та Рєзнікова кваліфікаційна комісія Нацбанку в серпні 2019 року провела з ними тестування та співбесіди. За результатами співбесіди більшість членів комісії дійшла висновку про неможливість надання позитивних висновків щодо кандидатів. З огляду на рекомендації комісії, Комітет не погодив зазначених кандидатів", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні 2019 року Національний банк України звинуватив наглядову раду Ощадбанку в порушенні вимог закону "Про банки і банківську діяльність" у зв'язку з продовженням контракту з головою правління Андрієм Пишним без конкурсу.

У вересні ексголова представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер подав до суду на НБУ, вимагаючи скасувати рішення про призначення голови наглядової ради Ощадбанку без конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram