ГоловнаЕкономікаФінанси

Скандально відому базу відпочинку НБУ в Яремчі вдалося продати за 17,3 млн гривень

Держава два роки намагалася позбутися дітища Арбузова.

Скандально відому базу відпочинку НБУ в Яремчі вдалося продати за 17,3 млн гривень
Фото: prozorro.sale

Фонду державного майна після двох років невдалих спроб вдалося знайти покупця на недобудований оздоровчий комплекс Національного банку "Прикарпаття" в Яремчі.

Аукціон відбувся 18 лютого методом покрокового зниження стартової ціни (32,25 млн гривень) і подальшої подачі цінових пропозицій, ідеться на сайті "ProZorro.Продажі".

Учасників аукціону було семеро, з них четверо подали свої цінові пропозиції. Найвищу ціну запропонувало ТОВ "Конате груп" - 17,33 млн гривень, його і визнано переможцем конкурсу. За даними аналітичної системи Youcontrol, компанія належить жительці Дніпра Ользі Покровській (Авраменко). У 2019 році вона балотувалася до Верховної Ради від партії "Голос".

Її чоловік, бізнесмен Роман Покровський, теж балотувався від "Голосу". Йому належить готель White House в Коблево.

База відпочинку НБУ розташована в Яремчі на вулиці Грушевського, 7.

Будівництво комплексу включає дві черги. Першу було завершено за часів Сергія Арбузова на 96%, друга перебуває на стадії проєктно-кошторисної документації.

Площа побудованого комплексу - 2029,75 кв. м. Будівництво заморожене з грудня 2013 року. У будівлі передбачено п'ять дворівневих номерів і три апартаменти. Крім цього, є приміщення під громадське харчування, тренажерний зал, більярдну, сауну та басейн.

Нагадаємо, база відпочинку "Прикарпаття" скандально відома своєю дорожнечею і розкішшю.

Після зміни влади всі роботи на базі було зупинено. Голова НБУ Валерія Гонтарєва говорила, що регулятор не повинен витрачати кошти на утримання таких об'єктів. У зв'язку з цим було прийнято рішення базу "Прикарпаття" віддати на приватизацію.

Фонд державного майна намагався продати цей об'єкт з початку 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram