ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ вирішив позбутися баз відпочинку

Комплекс "Прикарпаття" в Яремчі вже передано на приватизацію.

Національний банк України передав на приватизацію недобудований оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Яремчі, скандально відомий своєю дорожнечею.

Як повідомляє прес-служба НБУ, ще 1 грудня 2016 року правління регулятора прийняло рішення про відчуження бази відпочинку, а 15 березня 2017 року об'єкт включили в список на приватизацію.

Санаторій "Прикарпаття"
Фото: kurs.if.ua
Санаторій "Прикарпаття"

Як зазначив директор Департаменту забезпечення діяльності НБУ Ярослав Ільницький, кошти, виручені від приватизації об'єкта, в повному обсязі підуть у державний бюджет. "Узяти участь в аукціоні з продажу об'єкта всі охочі зможуть після того, як ФДМ публічно оголосить про його приватизацію. Зі свого боку НБУ сподівається, що процес приватизації буде проведено на засадах принципів відкритості і прозорості", - сказав Ільницький.

Крім того, НБУ планує продати на аукціоні будівлі та споруди бази відпочинку в селі Буцин Волинської області (на Пісочному озері) і в селі Генічеська Гірка Херсонської області. Узгодження відчуження цих об'єктів шляхом продажу з аукціону направлено у ФДМ.

Нацбанк також погодив проект розпорядження Кабміну про передачу фізкультурно-оздоровчого комплексу в Києві і бази відпочинку "Південні зорі" в Одеській області у сферу управління Міністерства оборони України для реабілітації учасників АТО.

Також Нацбанк вирішив позбутися низки інших об'єктів нерухомості: Міністерство юстиції отримає будівлю на вулиці Розумовського в Одесі; Казначейська служба - колишню будівлю Центру інформатизації на Листопадовій вулиці в Тернополі; ДСНС - будівлю пожежного депо Банкнотно-монетного двору на Пуховській вулиці в Києві; міськрада Харкова - гуртожиток на вулиці 23 Серпня.

Крім того, Нацбанк вирішив продати гаражі в Івано-Франківську, Чернівцях, Миколаєві, Запоріжжі.

Нагадаємо, що протягом минулих років Нацбанк обріс цілою низкою активів, не властивих регулятору: навчальними закладами, телеканалом, базами відпочинку, лікарнями, спортивними комплексами. За часів Гонтаревої від цих об'єктів було вирішено відмовитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram