ГоловнаЕкономікаДержава

У РНБО повідомили деталі затвердженого держоборонного замовлення на 2020-2022 роки

Очікується, що 90% від нього виконають вітчизняні постачальники.

У РНБО повідомили деталі затвердженого держоборонного замовлення на 2020-2022 роки
Фото: president.gov.ua

У Раді національної безпеки і оборони України повідомили деталі затвердженого державного оборонного замовлення на 2020, 2021 і 2022 роки. На нього передбачено 25,848 млрд гривень, а у виконанні візьмуть участь 14 державних замовників.

Передбачається фінансування заходів із розвитку виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу на загальну суму 2,53 млрд гривень. З них 1,7 млрд спрямують на виконання дослідних і дослідно-конструкторських робіт, повідомили в пресслужбі РНБО.

"За попередніми розрахунками, відсоток українських постачальників складе майже 90% продукції, значить імпорт - близько 10%, що передбачає підтримку вітчизняного ОПК", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що держоборонзамовлення передбачає продовження розробки і закупівлі для найважливіших проєктів зі створення ракетної техніки.

На засіданні розглянули питання, пов'язані з виконанням оборонного замовлення і технічного оснащення сил безпеки і оборони. Це стосується і розробки стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу і відповідних законодавчих актів.

"Спільними зусиллями президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів цього року вдалося збільшити фінансовий ресурс на оборону і безпеку держави до 245,8 млрд гривень, що майже на 30 млрд більше, ніж 2019 року", - підсумували в РНБО.

Нагадаємо, Рада безпеки і оборони України 18 лютого затвердила оборонне державне замовлення на 2020-2022 роки.

Крім того, прийнято стратегію національної безпеки. Вона має назву "Безпека людини - безпека країни". За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, стратегія передбачає, що найвищий пріоритет держави і головне завдання полягає в установленні миру як запоруки розвитку країни. Однак це не повинно відбуватися ціною втрати суверенітету і територій. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram