ГоловнаЕкономікаДержава

У МВФ описали три сценарії розвитку України

МВФ наразі не може назвати можливих термінів затвердження нової трирічної програми для України.

У МВФ описали три сценарії розвитку України
Йоста Люнгман
Фото: minfin.com.ua

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман представив три сценарії можливого розвитку України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перший передбачає повне реформування (подолання зазначеного вище відставання, ринок землі без обмежень) і зростання ВВП на 6% щорічно, що дозволить населенню стати багатшими на 60% за 20 років, і досягти сьогоднішнього рівня Польщі приблизно в 2038 році.

Другий варіант - часткові реформи (збереження розриву в судовій системі і ринок землі з обмеженнями) і зростання на 4%, що зробить населення багатшим всього на 20%.

У третьому сценарії - відкату реформ (без ринку землі) і зростання темпами до 1,5% - населення через 20 років стане на 20% біднішим, ніж сьогодні, вважає Люнгман.

"Згідно з представленою презентацією, нинішній темп реформ в Україні - це сценарій між другим і третім", - йдеться в повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що в Україну приїде чергова місія МВФ. Експерти Фонду проведуть технічні обговорення політики економічного зростання. Терміни перебування експертів МВФ в Україні Люнгман не уточнював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram