ГоловнаЕкономікаДержава

Проєкт "Електронна торговельна марка" намагаються забрати у справжніх власників, - "Держінформаналітика"

На думку Кирила Маслова, думка міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета небезпечна для інвестиційного клімату України.

Проєкт "Електронна торговельна марка" намагаються забрати у справжніх власників, - "Держінформаналітика"
Фото: ukrinform

За словами директора "Держінформаналітики" Кирила Маслова, "проєкт "електронна торгова марка" є продуктом реалізації державної політики щодо детінізації економіки та захисту споживачів від контрафактної (підробленої) продукції". Уряд України в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України доручив підлеглому державному підприємству "Держінформаналітика" почати роботу зі створення державної інформаційної аналітичної системи моніторингу, аналізу та контролю за обігом товарів і обробки отриманої інформації відповідно до потреб державного управління, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку Кирила Маслова, думка міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета небезпечна для інвестиційного клімату України.

Маслов нагадав, що між державним підприємством "Держінформаналітика" й іноземною компанією, за дорученням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, укладено угоду про участь іноземної компанії як інвестора у створенні в Україні державної аналітичної системи.

"З огляду на те, що сьогодні у державі бракує коштів на фінансування інноваційних проєктів, Державна інноваційна фінансово-кредитна установа оголосила і провела конкурс з метою пошуку інвестора для фінансування зазначеного проєкту. Переможцем держава Україна в особі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи визначила компанію "Azatek" з Гонконгу.

Із заяви Дубілета створюється враження, що держава не планує виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках інвестиційної угоди, що створює небезпечні фінансові ризики для держави, не бажає боротися з тіньовим обігом товарів, послуг, контрафактними продуктами, які шкодять економіці", - повідомив Маслов.

Проєкт володіє авторським правом і таким чином захищений законом, стверджує Кирило Маслов. Зараз складається враження, що його хочуть банально рейдувати і привласнити. З одного боку, ми в Україні створюємо антирейдерські інститути, а з іншого - самі чиновники використовують ці злочинні методи, використовуючи свою владу і службове становище. Він також додав, що цей проєкт уже будуть впроваджувати в інших країнах, де реально хочуть боротися з контрабандою та підробками.

Керівник Міжнародного інституту глобальної економічної та енергетичної стратегії Юрій Нерубай повідомив, що його інститут допомагає інвесторам "звикнути до українських реалій", консультує щодо законодавства.

"Чому президент Зеленський закликає до діджиталізації, а міністр ставить під сумнів цю ж діджиталізацію? Усе це означає, що немає єдності в команді президента. Подібні публікації, які робить пан Дубілет, ставлять у незручне становище державу перед інвесторами, партнерами і друзями України. Але, на жаль, член уряду України Дмитро Дубілет цього не розуміє, банально зловживає своїм службовим становищем, своїми заявами відлякує інвесторів", - повідомив Юрій Нерубай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram