ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський і Гончарук нагородили переможців конкурсу на отримання грантів Українського фонду стартапів

Поки що оголошено вісьмох переможців.

Зеленський і Гончарук нагородили переможців конкурсу на отримання грантів Українського фонду стартапів
Фото: finbalance.com.ua

Український фонд стартапів оголосив перших 8 переможців у конкурсі на державні гранти. У нагородженні взяли участь президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук і директор фонду стартапів Павло Карташов. Трансляцію вели на сторінці Офісу президента України у Facebook.

Переможцями стали:

  1. Команда BioBin, яка працює над зменшенням відходів, що негативно впливають на  довкілля. Вони отримали грант на 25 000 доларів.
  2. Pytag – торгово-аналітична платформа для продажу зерна, яка використовує унікальні алгоритми для збору всіх доступних даних про цей ринок - теж 25 000 доларів. 
  3. Framiore – бренд жіночого одягу зі своїм виробництвом, який впроваджує інноваційні технології у виробництво текстилю, теж отримав 50 000 доларів.
  4. "Правомен" – автоматизований юридичний консультант, який надаватиме побутові консультації і допомагатиме формувати документообіг. Команда цього стартапу теж отримала 50 000 доларів.
  5. FieldBI – комплексна аналітично-експертна система, яка підвищує результативність рішень для всіх стейкхолдерів ринку. Їх грант також склав 50 000 доларів.
  6. BIOC – технологія нанополімеризації, що дозволяє на молекулярному рівні пов'язати крохмаль і отримати унікальний біопластик. Держава профінансує проєкт також на 50 000 доларів.
  7. GeoDesign.info – онлайновий сервіс, який надає інформацію про ризики відкриття кафе, ресторанів, перукарень залежно від локацій - теж профінсовано на 50 000 доларів.
  8. Найбільше балів набрав стартап "АероДрон" – рішення на базі безпілотних літальних літаків, які є лідерами за тривалістю польоту для різноманітних завдань. Їх грант також дорівнює 50 000 доларів. 

"Я знаю, наскільки добрим ідеям потрібні підтримка держави і віра. Віра в людей, у вас, у сучасні ідеї. Наша земля багата на талановитих людей, але держава чомусь цих людей не помічала", - повідомив перед нагородженням президент Зеленський.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що для держави є виклик зробити Україну місцем, де будуть народжуватися стартапи і куди будуть приїжджати стартапери з усього світу.

"Я вважаю, що Україна повинна бути місцем, куди будуть хотіти приїжджати, а не звідки намагатимуться виїхати, щоб створити круту ідею", - зазначив він.

Голова Українського фонду стартапів Павло Картош підкреслив, що конкурс пройшов об'єктивно і неупереджено.

Нагадаємо, що Український фонд стартапів - це державний фонд, створений з ініціативи Кабінету Міністрів. Його мета - надання фінансування технологічним компаніям на початкових стадіях розвитку.

Переможець Pitch Day отримує 75 тисяч доларів (25 тисяч на pre-seed етапі для перетворення ідеї в продукт і 50 тисяч на seed етапі).

Запуск фонду стартапів відбувся в липні 2019 року. Фонд є інструментом підтримки нових промислових ідей у сегменті мікро- і малих підприємств, а також фізосіб-підприємців. Український фонд стартапів отримав понад 300 заявок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram