ГоловнаПолітика

Голова Тернопільської ОДА пішов у відставку через ситуацію з розміщенням евакуйованих з Китаю

Зеленський визнав незадовільною роботу ОДА щодо інформування населення про епідеміологічну безпеку.

Голова Тернопільської ОДА пішов у відставку через ситуацію з розміщенням евакуйованих з Китаю
Игорь Сопель
Фото: 166.sluganarodu.ua

Президент України Володимир Зеленський в суботу прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Про це повідомляється на сайті глави держави.

"У зв'язку з ситуацією, що виникла в Тернопільській області через евакуацію з Китаю громадян України, і незадовільною роботою облдержадміністрації щодо інформування населення про епідеміологічну безпеку президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися чутки про розміщення евакуйованих з Китаю українців в санаторії "Медобори" в Тернопільській області. Місцеві жителі вийшли на протест, забарикадували проїзд в установу і змусили керівника санаторію написати відмову проти розміщення евакуйованих.

Наступного дня депутати Тернопільської облради одноголосно підтримали заяву до керівництва країни про неприпустимість розміщення на території області евакуйованих з Китаю. На їхню думку, область не готова їх прийняти. Перший заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний назвав геноцидом рішення розмістити в регіоні евакуйованих з Китаю.

Ігор Сопель був призначений на посаду голови Тернопільської ОДА в листопаді 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram