ГоловнаПолітика

​Зеленський визнав заворушення в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних

Президент пригрозив політичною і кримінальною відповідальністю.

​Зеленський визнав заворушення в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що заворушення в Нових Санжарах були сплановані і пообіцяв покарати винних.

Про це йдеться в його зверненні, оприлюдненому в п'ятницю ввечері.

"Я розумію, що у деякої частини місцевих жителів виникла стурбованість. Ми знаємо, що дехто свідомо і навмисне сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цієї дикості. Замовники і організатори понесуть відповідальність", - сказав Зеленський.

За його словами, обличчя багатьох провокаторів потрапили на камери журналістів.

"Це відомі світу вірусологи в спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені як шановні аграрії, які виступають проти ринку землі. Всім режисерам-постановникам цього погорілого театру, який, напевно, готується до нових вистав, я хочу сказати таке: є моменти, коли немає інтересу влади чи опозиції, є інтереси України. У такі моменти є не фейкова, а справжня солідарність. У такі часи перемоги і поразки загальні. І відповідальність загальна. Для когось - політична, для когось - кримінальна", - сказав він.

Зеленський сказав, що "часи, коли можна заробляти політичні бали ціною громадського порядку і національної безпеки, закінчилися".

Нагадаємо, в четвер 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з китайського Уханя через епідемію коронавірусу, прибули в Україну. Їх вирішили розмістити на карантин у медцентрі Національної гвардії "Нові Санжари" у Полтавській області.

Уночі 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих громадян. Після 18:00 правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, але вони не припинили їм перешкоджати. Сутички продовжилися, автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 протестувальників, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини. Її затримали на 72 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram