ГоловнаПолітика

​Адвокат Порошенка про "силовий привід": влада відволікає увагу від провалів на фронті, в економіці та медицині

Ігор Головань вважає, що рішення Печерського суду порушує практику ЄСПЛ.

​Адвокат Порошенка про "силовий привід": влада відволікає увагу від провалів на фронті, в економіці та медицині
Игорь Головань
Фото: interfax.ua

Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань вважає, що за допомогою рішення суду про примусовий привід його клієнта на допит в Держбюро розслідувань як свідка влада намагається відвернути уваги від нездатності захистити громадян на фронті, в економіці та медицині.

Про це він написав у фейсбуці.

"Щойно мені стало відомо, що нібито Печерський суд виніс таємне "рішення" про примусовий привід Петра Порошенка на допит в ДБР як свідка. Суд не повідомив народного депутата Порошенка про своє засідання, як цього вимагає стаття 482-2 КПК України, порушив територіальну підсудність, тобто, рішення є очевидно неправосудним", - написав Головань.

Адвокат називає рішення суду поспішним і вважає, що воно спричинене політичним тиском з боку Офісу президента.

"Укотре сплеск активності правоохоронців приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого. Це є очевидною ознакою прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають "поліцейською державою", - наголосив Головань.

"Ще один мотив - спроба влади відвернути увагу від нездатності захищати країну і громадян у кризових ситуаціях - на фронті, в економіці і в медицині", - додав він.

Головань також зазначив, що рішення суду порушує практику ЄСПЛ. Він пообіцяв подати апеляцію і звернутися до Вищої ради правосуддя, щоб суддю, який виніс рішення, притягнули до відповідальності.

Нагадаємо, раніше Головань спростував інформацію про численні неявки його підзахисного на допити як свідка і подав до суду на ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram