ГоловнаБлогиБлог Анны Стешенко

Гончарук у Раді і реакція депутатів. Відеоблог Анни Стешенко

Місяць тому вся країна з невдоволенням обговорювала підвищення заробітної плати міністрам і чиновникам до 100 тис. грн і вище на місяць. Тоді президент Володимир Зеленський викликав Гончарука на килим і доручив знизити непомірні зарплати. А також зобов'язав підготувати звіт про роботу Кабміну за п'ять останніх місяців.

Цей звіт уряд підготував. Але і тут не обійшлося без скандалу. Кабмін замовив написання цього документа в приватної піар компанії за 84 тис. грн бюджетних коштів, що викликало нову хвилю критики в соцмережах.

21 лютого настав той самий час "Ч" і прем'єр Гончарук з усім складом Кабміну прийшов у Раду зі звітом. Правда, коли прем'єр виступав з трибуни з доповіддю, його не слухали не тільки депутати опозиції, а й провладної "Слуги народу".

Гончарук назвав головну помилку уряду - провал комунікації. Додавши, що, якщо хтось думає, що в уряду немає досягнень за п'ять місяців, то це неправда. На його думку, економіка України зростає більше, ніж у Європі. І це за падіння промислового виробництва і "діри" в бюджеті. Адже лише за січень 2020 року доходи загального фонду державного бюджету не виконані на 13,8 млрд гривень або на 24,5%. Реакція депутатів на звіт була неоднозначною. Навіть у "Слузі" визнають повільні темпи роботи Кабміну і явні помилки, що може не вберегти Гончарука від відставки навіть за імунітету до 4 жовтня 2020.

Анна Стешенко Анна Стешенко , Специальный корреспондент
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram