ГоловнаСвіт

Росія закрила кордони для громадян Китаю

В'їзд усім, що приїжджають з КНР, буде заборонено з 20 лютого.

Росія закрила кордони для громадян Китаю
Фото: irunning.com.ua

Прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Мішустін підписав розпорядження, яке забороняє громадянам Китайської Народної Республіки в'їзд в Росію.

Про це повідомили журналістам в оперативному штабі боротьби з коронавірусом, інформують росЗМІ.

Заборона на поїздки в Росію вводиться для громадян Китаю, які відвідують країну як з туристичними, так і з діловими, навчальними та приватними цілями. Кордон для них буде закрито з 20 лютого.

Рішення прийнято "з метою забезпечення безпеки держави, захисту здоров'я населення і нерозповсюдження нової коронавірусної інфекції".

Також влада Росії тимчасово припиняє оформлення документів для в'їзду громадян Китаю в Росію, в тому числі прийом документів на візу, видачу запрошень на в'їзд, дозволів на залучення іноземних працівників. Прийом будь-яких документів припиняється з 19 лютого.

Як повідомлялося, евакуацію громадян України з Китаю відклали на 20 лютого. Місце для їх обсервації досі  не вибрали.

За даними на 18 лютого, число жертв вірусу в Китаї досягло 1868 чоловік. За добу зареєстровано 98 нових летальних випадків. Число інфікованих склало 72 436 осіб, що на 1886 більше, ніж днем раніше. Влада повідомляє також, що з медустанов після одужання виписано 12 500 осіб.

Крім Китаю, випадки зараження виявлені в 28 країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram