ГоловнаСвіт

В Афінах на добу зупинено громадський транспорт через страйк

Працівники громадського транспорту страйкують через законопроєкт про соціальне страхування.

В Афінах на добу зупинено громадський транспорт через страйк
Фото: ekathimerini

У столиці Греції Афінах сьогодні, 18 лютого, розпочався 24-годинний страйк працівників громадського транспорту, через що весь громадський транспорт у місті не працює, пише Ekathimerini.

"Афінські автобуси, тролейбуси, а також метро і трамваї зупинилися у вівторок на 24-годинний страйк, оголошений грецькою Спілкою державних службовців ADEDY проти урядового законопроєкту про соціальне страхування", - зазначив ресурс.

Водночас афінська приміська залізниця (Proastiakos) і міжміські поїзди працюють у звичайному режимі.

ADEDY також організував мітинг на площі Клафтмонос у центрі Афін об 11:00 за місцевим часом. Афінський центр праці і пов'язана з комуністами профспілка PAME проведуть окремі мітинги в центрі міста о 10:30.

Також наголошується, що державні лікарні працюватимуть в обмеженому режимі, оскільки профспілка працівників лікарень (POEDIN) теж бере участь у страйку.

При цьому в портах Пірей, Лавріо та Рафіна в море не вийдуть більшість поромів, оскільки п'ять профспілок моряків приєдналися до страйку.

Нагадаємо, 14 лютого в центрі Афін через стрілянину затримали 129 осіб. У результаті перестрілки загинула одна людина, ще одну - поранено. Влада міста вважає, що інцидент пов'язаний з війною між двома конкуруючими бандами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram