ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА офіційно оголосила про перехід на е-квиток з 1 квітня

Будуть також діяти проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць і "туристичні квитки".

КМДА офіційно оголосила про перехід на е-квиток з 1 квітня
Фото: Макс Требухов

У Києві з 1 квітня 2020 року запрацює єдиний електронний квиток у метро і на п'яти видах громадського транспорту. Про це повідомив пресцентр КМДА.

Єдиним е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

"Кожен пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не тільки контролювати власні транспортні витрати, а й економити на вартості кожної поїздки", - сказано в повідомленні.

У КМДА розробили нову лінійку проїзних квитків, яка передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту впродовж місяця залежно від потреб пасажира. При цьому тариф залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку.

Таким чином, діятимуть проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн і 770 гривень. Можна буде також придбати "безлімітні" проїзні вартістю 1300 грн.

Якщо пасажир користується метро і тролейбусом двічі на день упродовж 21 робочого дня на місяць, він здійснює 84 оплати за проїзд - і в цьому випадку йому вигідніше придбати проїзний квиток на 92 поїздки, де вартість однієї поїздки буде 6,25 грн, а не 8 грн.

Київська держадміністрація також вводить "туристичний" проїзний. Він діятиме 24, 48 і 72 годин з моменту активації. Його вартість - 100, 150 і 200 гривень відповідно.

Також у Києві діятимуть картки Kyiv Smart Card з можливістю поповнення до 50 поїздок. Цією карткою також можна користуватися на всіх видах громадського транспорту.

Куплені до 31 березня 2020 року пластикові безконтактні карти, що діють винятково в метро, будуть дійсні ще рівно рік - до 31 березня 2021 року.

"Діджиталізація оплати проїзду дозволяє місту знати точну кількість пасажирів. Наприклад, завдяки електронним квиткам ми знаємо, що громадським транспортом щодня користуються близько 400 тис. пільгових пасажирів і 300 тис. власників Kyiv Smart Card", - зазначив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Нагадаємо, раніше планували завершити експеримент із запровадження електронного квитка 30 жовтня 2019 року і з 31 жовтня 2019 року ввести в промислову експлуатацію автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Проте 28 жовтня КМДА офіційно оголосила про відтермінування переходу на е-квиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram