ГоловнаПолітика

КМДА офіційно оголосила про відстрочення переходу на е-квиток

Нова дата запуску - 1 квітня 2020 року.

КМДА офіційно оголосила про відстрочення переходу на е-квиток
Фото: facebook.com/davtyan.dmytro

Київська міська державна адміністрація вирішила продовжити експеримент із запровадження електронного квитка і відклала введення в промислову експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті до квітня 2020 року.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА №1864 від 25 жовтня.

Раніше планувалося завершити експеримент із запровадження електронного квитка 30 жовтня 2019 року і з 31 жовтня 2019 року ввести в промислову експлуатацію автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Тепер дати відкладено на 31 березня і 1 квітня відповідно.

Доручення департаменту освіти і науки КМДА разом з комунальним підприємством "Головний інформаційно-обчислювальний центр" забезпечити видачу електронних квитків студентам і учням освітніх установ столиці також відстрочено до 31 березня 2020 року.

Нагадаємо, що минулого тижня директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров говорив, що рішення перенести запуск у промислову експлуатацію електронного квитка пов'язане з необхідністю вдосконалити його, як і автомати продажу е-квитків, оскільки система давала збої і пасажири метрополітену не могли скористатися електронним квитком у метро. Один із таких збоїв стався в середині жовтня.

Назаров також спрогнозував, що виведення жетонів і паперових квитків з обігу триватиме до кінця 2020 року

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram