ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада затвердила правила використання єдиного е-квитка

На цей момент система працює в тестовому режимі.

Київрада затвердила правила використання єдиного е-квитка
Фото: transport.kyivcity.gov.ua

Київська міська рада затвердила правила використання електронного квитка на проїзд у громадському транспорті. "За" проголосував 61 депутат, повідомляє прес-служба Київради.

"Правила чітко визначають порядок проїзду міським транспортом загального користування: трамваєм, тролейбусом, фунікулером, міською електричкою. Згідно з рішенням, для оплати проїзду в пасажирському транспорті вводять єдиний електронний квиток. Тому докладно виписані пункти оплати е-квитком, права і обов'язки пасажирів, а також взаємини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг", - вказується в повідомленні.

Як повідомляють, Kyiv Smart Card діє в метрополітені і в наземному комунальному транспорті. На цей момент система працює в тестовому режимі.

Придбати електронний квиток і поповнити його можна на станціях метро або в особистому кабінеті киянина, а також у терміналах самообслуговування Іbox, Еasypay і 2click. Уточнюють, що  під час поповнення на велику кількість поїздок діють такі самі знижки, як під час придбання проїзного в метро: до 10 поїздок - по 8 гривень, від 50 і більше поїздок - по 6,5 гривень.

У комунальному транспорті встановлено валідатори, до яких потрібно прикласти картку. Схожі пристрої є в контролерів, які з їх допомогою зможуть перевірити реєстрацію електронного квитка.

Нагадаємо, в Києві з 1 листопада минулого року тестували систему використання єдиного квитка для громадського транспорту. У 2019 Kyiv Smart Card з'явилася в продажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram