ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Криму винесли вироки "українським шпигунам"

Офіцера Чорноморського флоту і його співмешканку засудили "за видачу держтаємниці".

В окупованому Криму винесли вироки "українським шпигунам"
Фото: Фото: кадр из видео ФСБ

Майор Чорноморського флоту Росії і його співмешканка, яких затримали в окупованому Криму за підозрою в шпигунстві, визнали провину у видачі Україні держтаємниці, їх засудили до 10 і 9 років в'язниці.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ РФ.

"Рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду Долгополова Д.А. засуджено до позбавлення волі терміном на 10 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Сухоносову А.С. - до позбавлення волі терміном на 9 років з відбуванням покарання в колонії загального режиму", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що їх визнали винуватими в скоєнні державної зради (ст. 275 КК РФ) в формі видачі державної таємниці.

За версією російського слідства, Сухоносова, "будучи завербованою співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковником Ігорем Клименком, залучила Долгополова до конфіденційної співпраці з українською спецслужбою за грошову винагороду".

"Зазначені особи цілеспрямовано збирали і передавали в спецслужбу України відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави", - наголошується в повідомленні.

За даними ФСБ, під час суду Долгополов і Сухоносова свою провину визнали повністю і покаялися в скоєному.

Нагадаємо, Долгополова і Сухоносову затримала ФСБ у Сімферополі у вересні 2017 року. Спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, який до окупації служив у Криму, говорив, що Долгополов навряд чи міг працювати на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram