ГоловнаПолітика

ФСБ заявила про затримання двох українських шпигунів у Криму (оновлено)

Один із них раніше служив в українському флоті і залишився на півострові.

ФСБ заявила про затримання двох українських шпигунів у Криму (оновлено)
Фото: кадр из видео ФСБ

Федеральна служба безпеки РФ заявила про затримання двох українських шпигунів у Криму.

Як повідомляють на сайті ФСБ, затримані - громадяни Росії (російське громадянство давали жителям півострова після окупації автоматично) Ганна Станіславівна Сухоносова та Дмитро Олександрович Долгополов.

Останній проходить військову службу на півострові. На сайті "Миротворець" повідомляють, що 39-річний майор Долгополов раніше служив у Військово-морських силах Збройних сил України і залишився в Криму після окупації.

"Зазначені особи збирали і передавали спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю. ФСБ Росії порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 275 КК Росії «Державна зрада»", - заявили в ФСБ.

Оновлення. Спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, який до окупації служив у Криму, в фейсбуці пише, що Долгополов навряд чи працював на Україну.

"Діма Долгополов. Служив у рядах ЗС України (майор, заступник з роботи з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406-ї окремої берегової артилерійської групи в Сімферополі), в 2014-му зрадив присязі і перейшов на службу до окупантів, тому що там більше грошей платили. Зараз затриманий ФСБ. Я сумніваюся, що Діма діяв у Криму під глибоким прикриттям, тому що є фахівцем з "занурення" в інших сферах", - зазначив він.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року ФСБ повідомляла про затримання в Севастополі колишнього співробітника штабу Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка, який, як вважають російські силовики, за завданням розвідки Міноборони України збирав секретні відомості про діяльність флоту.

Водночас ФСБ оголосила про затримання в Севастополі Володимира Дудки, Олексія Бессарабова та Дмитра Штиблікова. Затримані, згідно з версією слідства, також займалися спостереженням за об'єктами Чорноморського флоту в інтересах Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram