ГоловнаСвіт

Російський "король спаму" в іспанському суді зізнався в роботі на "Єдину Росію"

Слідчі США вважають, що Левашов займався нелегальними розсилками щонайменше 10 років.

Російський "король спаму" в іспанському суді зізнався в роботі на "Єдину Росію"
Петр Левашов
Фото: twitter.com/MailOnline

Заарештований в Іспанії росіянин Петро Левашов, якого в США звинувачують у поширенні спаму, під час судового засідання в Мадриді заявив, що останні 10 років працював на партію "Єдина Росія".

Відзначають, що він "збирав різну інформацію про опозиційні партії і займався доведенням цієї інформації до потрібних людей у потрібний час". Також він повідомив, що володів доступом до секретної інформації.

"Я - офіцер російської армії, у мене секретна військово-облікова спеціальність і я давав підписку про нерозголошення", - цитує Російська служба ВВС покази Левашова в суді, де вирішується питання про його екстрадицію в США. Левашов на екстрадицію не згоден - він стверджує, що в США його можуть вбити або катувати - "будуть насильно вводити наркотики, щоб отримати інформацію".

Фахівці назвали Петра Левашова одним із "королів спаму" і відводять йому 7-ме місце серед найбільш розшукуваних спамерів світу.

36-річного петербуржця Петра Левашова заарештувала іспанська влада в квітні 2017 року. Штати відразу ж зажадали його екстрадиції. Ботнет, створення і використання якого інкримінується Левашову, відомий під назвою Kelihos. Зараженими цим ботнетом виявилися сотні тисяч комп'ютерів у всьому світі - машини використовувалися для розсилки спаму, DDoS-атак на сайти, крадіжки е-мейлів та біткойнів, а також установлення програм-вимагачів. Американські слідчі вважають, що Левашов займався нелегальними розсилками щонайменше 10 років.

Нагадаємо, що дружина Левашова, Марія, рішуче оголосила про невинність чоловіка, стверджуючи, що він більше бізнесмен, ніж програміст, і щоразу, коли вона заставала його за комп'ютером, він грав у відеоігри. Про те, що він офіцер, Марія або не знає, або не говорить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram