ГоловнаСвіт

У Саудівській Аравії жінку вперше призначили на урядову посаду

Емана аль-Хамід стала помічницею глави провінції Аль-Хубар.

У Саудівській Аравії жінку вперше призначили на урядову посаду
Архивное фото

Саудівська Аравія продовжує розширювати права жінок. Жінка вперше обійняла важливу державну посаду - Емана аль-Хамід стала помічницею глави провінції Аль-Хубар, передає DW.

Вона зайняла цей пост в рамках "плану збільшення кількості жінок на керівних посадах в країні відповідно до програми "Бачення-2030", повідомило міністерство культури та інформації Саудівської Аравії в середу, 27 вересня.

Програма економічних і соціальних реформ "Бачення-2030" передбачає збільшення частки жінок на ринку праці з нинішніх 22 до 30 відсотків.

Напередодні король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд підписав указ, яким дозволив жінкам отримувати водійські права і керувати автомобілями. 23 вересня в Саудівській Аравії жінкам вперше дозволили відвідати стадіон. Сотні жінок мали можливість у супроводі своїх родин побувати на королівському стадіоні в столиці країни Ер-Ріяді під час святкування національного свята - дня єдності королівства. У липні саудівське міністерство освіти дозволило школяркам державних шкіл займатися спортом.

Утім, Саудівська Аравія продовжує проводити сувору політику поділу людей за статевою ознакою. Наприклад, жінкам заборонено починати навчання і подорожувати без дозволу батька, чоловіка або брата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram