ГоловнаСвіт

Більшість росіян заявили про небажання брати участь у протестах

Особисто брати участь в акціях протесту згодні лише 14% росіян.

Більшість росіян заявили про небажання брати участь у протестах
Россияне
Фото: EPA/UPG

Більшість громадян Росії (80%) заявили про небажання брати участь у масових протестах як на захист своїх прав, так і в політичних акціях.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного "Левада-центром"

Майже 70% росіян вважають малоймовірними протести населення проти падіння рівня життя або на захист своїх прав у своєму місті. Цілком вірогідними вважають 26% опитаних росіян. Водночас особисто взяти в них участь погодилися б тільки 14% респондентів. 80% заявили, що швидше відмовилися б від участі у масових виступах протесту.

Ще менше опитаних допустили можливість проведення в своєму місті чи районі акцій з політичними вимогами - 21%. Малоймовірними їх вважають 73%.

Якщо протестні виступи з політичними вимогами все ж відбудуться, візьмуть у них участь лише 11% опитаних. 82% росіян не братимуть участь у такому заході.

Нагадаємо, що в березні та червні в десятках міст Росії пройшли акції протесту проти корупції, в яких взяли участь кілька тисяч осіб. Організатором акцій виступив опозиційний політик Олексій Навальний, який почав масштабну передвиборну кампанію в регіонах. Він вже провів мітинги в Мурманську, Єкатеринбурзі, Омську, Новосибірську, Хабаровську та інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram