ГоловнаСвіт

У Росії почалися затримання на мітингах Навального

Антикорупційні акції заплановані більш ніж у 210 містах.

У Росії почалися затримання на мітингах Навального
Фото: twitter.com/StalkerVrk

У Росії в понеділок, 12 червня, почалися антикорупційні мітинги, організовані Фондом боротьби з корупцією (ФБК) опозиціонера Олексія Навального.

Мітинги вже проходять у Владивостоці, Благовєщенську та Казані. У Владивостоку і Благовєщенську відбулися затримання, пише DW.

У Владивостоку затримано щонайменше двох людей, у тому числі координатора місцевого передвиборного штабу Навального Юрія Кучина. Його доставили у відділення поліції ще до того, як він добрався до місця проведення акції. Стосовно Кучина розглядатимуть адміністративну справу за статтею про порушення встановленого порядку проведення мітингу.

Затримано також Максима Шинкаренка, який збирався влаштувати одиночний пікет. У нього вилучили плакат із написом "Дімон, вийди геть!", який він не встиг розгорнути. Ще одного учасника антикорупційної акції у Владивостоці облили зеленкою. Всього в санкціонованому мітингу опозиції на привокзальній площі беруть участь понад 300 осіб.

Повідомляють також про затримання в Благовєщенську. За словами співробітника ФБК Леоніда Волкова, поліція затримала на площі Леніна чоловіка, який стояв із плакатом "Росія без корупції". У цей час інші учасники акції скандували: "Ганьба!". Їхньої точної кількості не уточнюють. Тим часом у санкціонованому мітингу в Казані, що проходить на околиці міста, беруть участь близько 400 осіб.

У понеділок, 12 червня, акції проти корупції заплановані більш ніж у 210 містах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram