ГоловнаСвіт

Навальний анонсував нові протести через два місяці

Акції пройдуть у Москві і в регіонах.

Навальний анонсував нові протести через два місяці
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що планує провести 12 червня в Москві і в інших містах масову акцію з тими самими гаслами, що й на несанкціонованій антикорупційній ході, яка відбулася 26 березня..

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Навальний не уточнив, чи збирається погоджувати московську акцію з міською владою. Поки що заявку на проведення мітингу він подати все одно не може, оскільки, за законом, вона подається місцевій владі не раніше ніж за 15 днів до передбачуваної дати проведення.

Акцію 26 березня Навальний спробував узгодити, але залишився незадоволений місцем у Сокольниках, яке йому запропонувала мерія, і закликав людей виходити на мітинг на Пушкінській площі в центрі міста, як і планувалося спочатку.

У результаті акція в Москві пройшла без узгодження з владою. Протестні виступи відбулися і в інших містах Росії, в більшості з яких вони також не були погоджені владою під різними приводами.

У зв'язку з цим багато акцій обернулися затриманнями її учасників. У Москві число затриманих оцінюється в сотні осіб: поліція повідомила про 600 затриманих, а правозахисники - більш ніж про тисячу.

Якщо оцінка правозахисників правильна, то число затриманих у Москві майже удвічі вище, ніж під час акції протесту 6 травня 2012 року на Болотній площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram