ГоловнаСвіт

Затримання на мітингах проти корупції стали наймасовішими в Росії

У Москві затримали більше людей, ніж під час масових акцій протесту 2012 року на Болотній площі.

У неділю, 26 березня, по всій Росії пройшли несанкціоновані акції з вимогою боротьби з корупцією, в ході яких були затримані сотні людей, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Найбільше - понад 500 осіб (за даними "ВВС-Інфо" - понад 700) - затримали в Москві. Це більше, ніж було затримано під час масових акцій протесту 2012 року на Болотній площі в Москві.

Серед затриманих демонстрантів у Москві є і неповнолітні.

Щодо більшості із затриманих будуть складені адміністративні протоколи за статтею 20.2 КоАП Росії (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

Серед регіонів лідер щодо затриманих - Махачкала. У місті було затримано 156 осіб, повідомляє видання "Чорновик" із посиланням на Совєтський РВВС. Їх пообіцяли незабаром відпустити.

Також повідомляється, що було затримано кількох журналістів, причому кореспондент "Комерсанта" Сергій Расулов двічі показав поліцейським прес-карту, але його все одно затримали.

Крім Расулова був затриманий кореспондент видання "Це Кавказ" Володимир Севриновський, обох уже відпустили.

У Краснодарі затримали понад 100 учасників акції протесту, повідомляє сайт Yuga.ru. В управлінні МВС по Краснодарському краю ці дані журналістам відмовилися прокоментувати, пославшись на відсутність інформації.

Видання повідомляє також, що деяких затриманих уже відпустили.

У Петербурзі, за різними повідомленнями, затримано від 30 до 50 осіб. Затримання проходили на площі Повстання та в інших місцях, куди попрямували, розділившись,  групи протестувальників.

Фотограф Давид Френкель написав у своєму "Твіттері", що під час затримання в Петербурзі йому завдавали ударів у пах. При цьому колегам вдалося відбити його у поліцейських.

У містах Далекого Сходу затримано десятки протестувальників; акції проходили також у Сибіру і на Уралі.

Нагадаємо, акції організував Олексій Навальний, який також був затриманий у Москві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram