ГоловнаСуспільствоЖиття

Акція на підтримку затриманих у День волі білоруських активістів пройшла в Києві

Підтримати білорусів прийшли кілька десятків людей. 

Акція на підтримку затриманих напередодні в ході акцій до Дня волі білоруських активістів пройшла в Києві біля посольства Республіки Білорусь, повідомляє кореспондент LB.ua.

Підтримати білорусів прийшли кілька десятків людей з плакатами "Стоп репресії", "Хай живе Білорусь", "За вашу і нашу свободу", національними білоруськими біло-червоно-білими прапорами і фотографіями затриманих активістів.

Нагадаємо, 25 березня демократична громадськість Білорусі традиційно відзначає День Волі - річницю оголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.

Опозиція заздалегідь подавала заявки на проведення різних акцій, однак дозволу на ходу влада деяких міст не дала.

Крім того, останніми тижнями країною пройшла серія арештів активістів і політиків. Частина з них отримали "добу" за участь у "Марші недармоїдів" у Мінську і регіонах, частина - були покарані за звинуваченням у дрібному хуліганстві або закликах у соцмережах виходити на несанкціоновані акції, інші були затримані в рамках відкритої КДБ кримінальної справи про підготовку масових заворушень.

У МЗС Білорусі дії силовиків на акції в Мінську 25 березня визнали "абсолютно адекватними", порівнявши протести в День волі з терактами в Лондоні, Берліні, Парижі, Брюсселі та Ніцці.

Нагадаємо, акція солідарності з білоруськими політв'язнями  відбулася в Києві напередодні.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram