ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії на мітингах проти корупції масово затримують людей (оновлено)

У Санкт-Петербурзі під час затримання поліція застосувала електрошокери. 

У Росії на мітингах проти корупції масово затримують людей (оновлено)
Фото: twitter.com/ksnchk

У Москві співробітники ОМОН почали масові затримання учасників акції проти корупції у вищих ешелонах російської влади. Затримано десятки осіб.

На Пушкінській площі зібралася багатотисячна акція, учасники якої вимагають відставки президента РФ Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва, передає власний кореспондент УНІАН в РФ.

ОМОН проводить затримання. Співробітники правоохоронних органів під час затриманнч учасників мітингу проти корупції застосували спецзасоби – кийки і сльозогінний газ.

Поліція використовує кийки, до місця мітингу стягують близько 200 бійців ОМОН, вони ланцюгом витискають людей, повідомляє "Дождь". Тих, хто вийшов на проїжджу частину Тверської вулиці, почали затримувати.

Взявшись за руки, правоохоронці розсікають натовп на частини і найактивніших завантажують в автозаки. Люди скандують: "Ганьба", "Росія без Путіна", "Імпічмент", "Уряд у відставку", "Путін злодій", "Свободу Навальному". ОМОН діє дуже жорстко - людей буквально виривають з натовпу. Затримання тривають.

Оновлено. Понад 600 осіб затримано в Москві за останніми даними "ВВС-Інфо". На Манежній площі затримують буквально всіх поспіль, передає "Дождь".

 

На Пушкінській затриманий видавець «Медіазони», учасник групи «Війна» Петро Верзілов, передає  Ехо Москви.

Він пише у Твіттері, що місця в автозаку йому не вистачило, він стоїть на вулиці, під охороною співробітників поліції. Поліцейські сперечаються, чи відбирати у нього телефон силоміць, наразі нічого не вирішили.

Поруч в автозаку перебуває журналіст «Ехо» Олександр Плющев. Відпускати його відмовляються, у чому його звинувачують, також не повідомляють.

Красну площу перекрили військові.

У Пскові поліція затримала 7 учасників антикорупційної акції, яка проходила біля будівлі кінотеатру «Жовтень». Серед затриманих - активіст регіонального відділення «Відкритої Росії» Олексій Малов та організатор акції Павло Чернов. 

Оновлено 19:02. На антикорупційний мітинг на Марсовому полі в Санкт-Петербурзі зібралися до 8 тисяч осіб, передає  DW. За даними петербурзького мережевого видання "Бумага", до Марсового поля були стягнуті автозаки, на місці чергували посилені наряди поліції. Були затримані кілька людей, які тримали в руках плакати.

Після цього частина учасників протесту рушила до Ісакіївського собору і Законодавчих зборів. Як повідомляє кореспондент DW, на шляху до Законодавчих зборів протестувальників почали масово затримувати. За повідомленнями ЗМІ, поліція застосувала електрошокери. Затримано десятки осіб. 

У Махачкалі було затримано понад 150 осіб, повідомляє  «Нова газета» з посиланням на місцевих активістів.

За неофіційними даними на акції протесту в Москві вийшли від 20 до 30 тисяч осіб. За даними ГУВС, на вулиці вийшло 7-8 тисяч.  

Оновлено 19:43. У московській мерії відзначили професійну роботу співробітників поліції під час протестної акції в столиці 26 березня. За словами глави департаменту регіональної безпеки Володимира Чернікова, "поліція виявила себе бездоганно", передає  Медуза.

Він додав, що співробітники працювали грамотно і гарантували безпеку при масовому скупченні людей. У ході затримань, за словами Чернікова, поліцейські "відповідали на протидію на їхню адресу". 

За даними Інтерфаксу, в центрі російської столиці на мітингу проти корупції постраждав співробітник поліції. За даними МВС, його госпіталізували з черепно-мозковою травмою.

Московська поліція затримала журналіста видання The Guardian. Його звинувачують в участі в мітингу проти корупції, хоча, як зазначає журналіст у Твіттері, він прийшов на мітинг, щоб зробити фото і не був учасником акції протесту. 

За останніми даними «ВВС-Інфо», у Москві на акції затримано понад 700 осіб, повідомляє Дождь.  

Нагадаємо, 26 березня в Москві і багатьох містах проходять антикорупційні акції, переважно не узгоджені з владою. Акції організував Олексій Навальний, якого також затримали в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram