ГоловнаСвіт

Поліція в Москві затримала Олексія Навального (оновлено)

Затримано всіх співробітників Фонду боротьби з корупцією. 

У Москві затримали опозиціонера Олексія Навального, який приєднався до акції проти корупції. Навального затримали на розі Мамонтовського провулка, коли він йшов по вулиці Тверській.

Про це в twitter повідомив активіст ФБК Роман Рубанов, передає "Медуза".

Учасники акції, які йшли поруч з Навальним, заблокували поліцейський автобус, куди помістили політика, і не дають йому виїхати з місця затримання.

Оновлено. Олексій Навальний заявив, що всіх співробітників його Фонду боротьби з корупцією затримали. Про це він написав у Twitter.

"Усі співробітники фонду боротьби з корупцією затримані. Це - найкраща оцінка їхньої роботи", - написав він.

Прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш повідомила, що 17 осіб були доправлені до ВВС «Даниловське».

За словами керівника фонду Романа Рубанова, в офісі ФБК тривають слідчі дії за статтею 282 КК (розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності), передає Газета.RU

Оновлено 19:50. Олексія Навального після затримання на несанкціонованій акції проти корупції залишили у відділенні поліції до суду. Засідання відбудеться завтра о 9.00 у Тверському суді, повідомляє у Твіттері його прес-секретар Кіра Ярмиш. 

Нагадаємо, сьогодні в Москві та низці міст РФ проходять антикорупційні мітинги. Приводом для мітингів стала публікація розслідування Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, який 2 березня опублікував дослідження про "корупційну імперію" прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон". У фонді стверджують, що прем'єр-міністр і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими управляють друзі, однокурсники та довірені особи глави уряду.

Учасники мітингів вимагають реакції російської влади на розслідування Навального. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram