ГоловнаСвіт

У Росії на мітингах проти корупції затримали кілька десятків осіб

Приводом для акцій протесту стало розслідування Навального про нерухомість і яхти, якими користується прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

У Росії на мітингах проти корупції затримали кілька десятків осіб
Фото: Антон Новгородов via twitter.com/Tabachenko

У Владивостоці на мітингу проти корупції 26 березня поліцейські затримали щонайменше 30 осіб. На мітингу в Южно-Сахалінську були затримані щонайменше п'ятеро осіб; в Комсомольську-на-Амурі - шість осіб, передає Meduza.

Акції були заплановані в декількох десятках російських міст. У багатьох містах заходи під різними приводами не були узгоджені. Приводом для мітингів стало розслідування Фонду боротьби з корупцією про нерухомість і яхти, якими користується прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

За даними ЗМІ, у Владивостоці на мітинг прийшли близько тисячі осіб. Затримання почалися відразу після початку мітингу - поліція вихоплювала "найактивніших" людей з натовпу. Після початку масових затримань частина мітингувальників перемістилася до відділення поліції, куди відвезли затриманих.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року в білоруських Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродному і Бресті відбулися акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі". Тільки в Гродному і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями. За оцінками правозахисників, затриманих були сотні. Ближче до вечора людей почали відпускати з міліції, деяких без складання протоколів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram