ГоловнаСвіт

У Мінську затримали сотні учасників Маршу волі

Правоохоронці діють грубо, із застосуванням сили.

У столиці Білорусі Мінську силовики продовжують масово затримувати учасників акцій до Дня Волі.

Про це повідомляє Tyt.by.

За інформацією видання, рахунок затриманих "йде на сотні".

Людей, які зібралися біля Академії наук, попросили пройти в автозаки. Іноземних журналістів забирали перевіряти документи. За приблизними оцінками, лише біля академії були затримані близько 50 осіб.

Ще близько 30 осіб затримано в районі вулиці Кузьми Чорного.

Фото: Kristina Berdynskykh‏ / Twitter

Десятки людей затримано на площі Якуба Коласа, а також в районі площі Перемоги. Відзначається, що правоохоронці діють грубо, із застосуванням сили.

Фото: tut.by

Повідомляється про затримання багатьох представників ЗМІ, як місцевих, так і іноземних, в тому числі журналістів видань TUT.BY, "Нашай Ніви", "Белсат", "Радио Рация" і "Радио Свобода", "Російської служби Бі-бі-сі", "Комсомольської правди в Білорусі" та інших.

Фото: tut.by

У РУВС Заводського району доставили близько 90 осіб, з них дев'ять журналістів. Після того, як туди приїхав представник ГУВС Мінського міськвиконкому Олександр Ластовський, журналістів стали відпускати. Тут також перебуває 75-річний активіст Валерій Щукін. Як повідомляють журналісти, його побито.

Правозахисний центр "Вясна" називає прізвища затриманих. Список постійно оновлюється.

Нагадаємо, раніше в центрі "Вясна" затримали понад 50 осіб, які мали намір спостерігати за проведенням акцій. Їх доставили в РОВД, а через кілька годин відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram