ГоловнаСвіт

У Лондоні пройшов багатотисячний марш проти "брекзиту"

Тисячі британців вийшли на акцію Unite for Europe. 

У суботу в Лондоні відбувся багатотисячний марш проти виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Як зазначає Reuters, наступного тижня прем'єр-міністр Тереза Мей офіційно запустить "брекзит", але тисячі британців вирішили показати, що вони проти. Учасники акції Unite for Europe вийшли на вулиці столиці Великобританії з прапорами ЄС та плакатами на кшталт "То який же план?", "Стоп брекзит", "Разом краще".

Тереза Мей збирається повідомити керівництво Євросоюзу про початок процедури виходу Сполученого Королівства з ЄС 29 березня згідно зі статтею 50 Лісабонського договору. Глава британського уряду також неодноразово заявляла про жорсткий сценарій виведення країни з ЄС. Це передбачає вихід Великобританії з єдиного європейського ринку, що дозволяє ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн ЄС на території королівства, виключення з Митного союзу з ЄС і вихід з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.

Британія залишає Євросоюз на підставі результатів референдуму, проведеного минулого року. 23 червня 2016 року понад 17 мільйонів британців (51,89% учасників референдуму) проголосували за вихід держави з ЄС.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram