ГоловнаСвіт

Слідком РФ повідомив про використання стрільцем з Підмосков'я зброї з Чечні

У злочинця знайшли передсмертну записку, де він скаржився батькові на "непрості відносини з сусідами".

Слідком РФ повідомив про використання стрільцем з Підмосков'я зброї з Чечні
Фото: real-vin.com

Ігор Зенков, який убив у суботу чотирьох чоловік у підмосковному Кратово, використовував зброю, яку привіз з Чечні.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії (СКР).

СКР підтвердив інформацію, що Зенков не раз бував у відрядженнях у "гарячих" точках. Однак участі у бойових операціях і діях він ніколи не брав. Також встановлено, що стрілець більш ніж 20 років працював у МНС на посаді слюсаря-ремонтника.

Відомство зазначає, що зброя, яку він використовував під час нападу, була старих зразків. "Частина зброї привезена ним з відрядження у Чечню, частина була саморобною. Ніяких дозволів на зберігання зброї у Зенкова не було", - йдеться у повідомленні СКР.

Представники СКР також провели опитування свідків і детальний огляд місця події. Відомство вважає, що у Зенкова була велика кількість боєприпасів, ручні гранати, гладкоствольна зброя і пістолет "маузер".

Також СКР встановив, як розвивалися події 10 червня. Спочатку Зенков удень вистрілив у сусіда, потім підпалив свій сарай і відкрив стрілянину по чоловікові і жінці, які намагалися допомогти загасити пожежу. Далі Зенков застрелив ще двох сусідів. У повідомленні відомства зазначається, що у пожежі могла загинути мати Зенкова, яка не могла пересуватися через хворобу. Точно це вдасться встановити лише після повної ліквідації пожежі у будинку.

Раніше ТАРС з посиланням на джерело у правоохоронних органах розповіло, що Зенков конфліктував з декількома сусідами. Ці розбіжності у нього виникли через сильний психічний розлад. Також у повідомленні зазначається, що слідчі знайшли у Зенкова передсмертну записку, де він скаржився батькові на "непрості відносини з сусідами".

У суботу, 10 червня, Зенков зі свого будинку у Кратово відкрив вогонь по перехожих. Прибулі представники поліції і співробітники Росгвардії змогли впоратися зі стрільцем лише через кілька годин. Під час нападу на людей Зенков також використовував гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram