ГоловнаСвіт

Кадиров назвав занепокоєння США бійцем ММА спробою "хитнути ситуацію"

Чеченський лідер заявив, що "в Чечні панує закон".

Кадиров назвав занепокоєння США бійцем ММА спробою "хитнути ситуацію"
Рамзан Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Голова Чечні Рамзан Кадиров пояснив стурбованість Держдепу США ситуацією з бійцем ММА Мурадом Амрієвим спробою "хитнути ситуацію".

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Чергова заява Держдепартаменту США щодо забезпечення безпеки Мурада Амрієва - це не щирі переживання за його долю, це зручний момент ще раз зачепити Росію, хитнути ситуацію в нашій країні (...) Звичайно, Держдепартаменту важко мовчати, особливо коли його ніхто не питав. Від вашої демократії півсвіту захлинається в крові. Всі ваші правозахисні інститути - апофеоз лицемірства. У Чечні ж панує закон. Ті, хто порушує його, відповідають згідно з правом", - написав Кадиров.

Він додав, що Держдепартамент вирішив зосередитися на Чечні, поки "поліцейські США вбивають своїх же громадян, знущаються над затриманими та ув'язненими". "Амрієв на прес-конференції заявив, що його життю в Чечні нічого не загрожує. Наші силові структури працюють спираючись виключно на закон. А ваші затримані не можуть дати прес-конференцію, тому що вони мертві", - додав Кадиров.

10 червня Держдеп США висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією навколо бійця ММА Мурада Амрієва, якого затримали в Білорусі і доставили в Росію, де передали чеченським правоохоронцям. "Амрієв висловлював побоювання з приводу тортур і насильства в Чечні. Закликаємо російський уряд забезпечити доступ його адвоката і реалізацію його прав, передбачених російською конституцією", - наголосили в Держдепартаменті США (цитата з "Інтерфаксу").

Напередодні Амрієва звільнили з-під варти, відпустивши його під підписку про невиїзд. У Білорусі його затримали через те, що його оголосили в розшук на підставі статті про використання підроблених документів. Після цього його передали чеченським поліцейським.

До затримання в Білорусі Амрієв втік з будівлі прокуратури в Брянську, куди його привезли після затримання на кордоні з Україною. Амрієв стверджував, що в Чечні його катували, а один високопоставлений співробітник силових структур оголосив йому кровну помсту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram