ГоловнаСвіт

Чемпіона світу з ММА передали чеченським поліцейським

Спортсмен упізнав в одному із силовиків людину, яка катувала його 2013 року.

Чемпіона світу з ММА передали чеченським поліцейським
Мурад Амриев
Фото: Газета.ру

Бійця MMA Мурада Амрієва, якого затримали білоруські правоохоронні органи, передали чеченським поліцейським.

Про це РИА Новости повідомили в МВС Чечні.

"Мурада Амрієва, який перебував у федеральному розшуку, передано оперативникам МВС у Чеченській Республіці для доставки в Чеченську Республіку і дачі показань", - повідомили в МВС.

Зараз Амрієв у супроводі оперативників перебуває в дорозі у Чечню, додали представники відомства.

Боєць MMA Мурад Амрієв стверджує, що 2013 року його викрали в Грозному співробітники поліції і кілька днів катували, вимагаючи свідчень на старшого брата. Після того, як йому вдалося вийти на волю, Амрієв виїхав з Росії.

4 червня 2017 року його затримали в Брянській області під час спроби в'їхати в Росію з України. За версією МВС Чечні, Амрієва оголосили в розшук за звинуваченням у використанні завідомо підробленого документа. За даними Комітету із запобігання катуванням, у бійця MMA помилка в паспорті в даті народження.

У Брянськ приїхали співробітники МВС Чечні, щоб забрати Амрієва. Боєць заявив, що одного з них він упізнав як людину, яка катувала його 2013 року. Амрієву вдалося покинути будівлю місцевої транспортної прокуратури і виїхати на машині, що очікувала його.

8 червня стало відомо, що Амрієва затримали на території Білорусі - в місті Добруш Гомельської області. Представники білоруських правоохоронних органів заявили, що Амрієва передадуть Росії. Правозахисники вказували, що етапування Амрієва в Чечню загрожує його життю і здоров'ю.

З відеозверненням з проханням не етапувати Амрієва в Чечню виступили його мати і батько. Сам Амрієв, перебуваючи в Добруському РВВС, вигукнув з вікна, що готовий просити про політичний притулок у Білорусі.

Як повідомляли раніше, сім'я Амрієва покинула Чечню з міркувань безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram