ГоловнаСвіт

У Білорусі затримали чемпіона світу з ММА, який утік з Росії

Співробітники чеченської поліції оголосили сім'ї спортсмена кровну помсту.

У Білорусі затримали чемпіона світу з ММА, який утік з Росії
Фото: Газета.ру

У ніч на 8 червня вночі під час перетину російсько-білоруського кордону білоруські прикордонники затримали чемпіона світу з ММА Мурада Амрієва.

Як повідомляє "Новая газета", в цей момент він перебуває в РВВС міста Добруш. Цю інформацію підтвердив черговий РВВС Станкевич.

Зараз Амрієва опитують співробітники паспортно-візової служби Республіки Білорусь.

Напередодні Амрієв зміг покинути будівлю брянської прокуратури і виїхати з міста. Він і його адвокат побоювалися, що спортсмена захоплять силою чеченські силовики прямо на виході з будівлі.

Нагадаємо, 4 червня стало відомо, що чеченця Мурада Амрієва зняли з поїзда і затримали на станції Суземка Брянської області. Він перебував у федеральному розшуку за використання нібито підроблених документів. Із розшуку за цим звинуваченням Амрієва зняли ще в 2013 році згідно з наказом МВС РФ №213, а розшукову справу закрили за відсутністю в його діях складу злочину. Однак співробітники чеченської поліції, які багато років переслідують сім'ю Амрієва й оголосили йому кровну помсту, з незрозумілих причин внесли Мурада Амрієва в базу федерального розшуку 1 лютого 2017 року.

У 2013 році Мурада Амрієва затримували як заручника і катували в відділі поліції в Грозному. Поліцейські вимагали, щоб із Німеччини повернувся його старший брат, з яким у начальника поліції Грозного Магомеда Дашаєва були свої рахунки: він вважає, що брат Мурада Амрієва брав участь у замаху проти Дашаєва. 

Сам факт замаху не встановлено, кримінальної справи, згідно з даними "Новой газети", не порушували. Однак це не завадило співробітникам чеченської поліції переслідувати Амрієва.

Після того, як керівництву чеченського МВС стало відомо про затримання Мурада Амрієва, в Брянськ висунулася група захоплення, щоб забрати та відконвоювати Амрієва в Чечню. Комітет із питань запобігання катуванням заявив, що в такому випадку життю і здоров'ю Амрієва загрожує небезпека. Після втручання голови РПЛ Михайла Федотова і керівництва МВС РФ, видачу Амрієва Чечні вдалося зупинити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram